Штучне м’ясо, створене у лабораторії, почнуть масово виробляти та продавати

Дата публікації: 07-12-2020 - 12:04

Агентство з продовольства Сінгапуру схвалило продаж курячого м’яса американської компанії Eat Just, яке виробили в лабораторних умовах. Про це повідомляє Businesswire, пише  agronews.ua.

Штучну курку використовуватимуть для виробництва нагетсів. Спершу штучна курка під брендом Good Meat з’явиться в ресторанах, а потім в магазинах.

Щоб виробити штучне м’ясо, фахівці компанії взяли клітини курей шляхом біопсії, а потім культивували їх в біореакторах, з’єднавши з запатентованою сумішшю з білків, амінокислот, мінералів, цукрів, солей та інших поживних речовин. Вихідні клітини отримують з м’язових клітин курей, а додані в реактор поживні речовини — з рослин.

Виробник стверджує, що штучна курка за поживністю не поступається звичайному м’ясу, але у неї є перевага, яка полягає в тому, що при її виробництві не використовують антибіотики.

У компанії кажуть, що культивована курка буде коштувати дорожче за звичайне м’ясо, але зі збільшенням виробництва Eat Just розраховує знизити ціни.

Сінгапур став першою країною, яка схвалила продаж штучного м’яса.  

Ukrainian

Читати ще